Στην Ερμιόνη μπορείτε να ανακαλυψετε

Δραστηριότητες

Ελεύθερη Κατάδυση

ΒΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Επαφή με κρυστάλλινα νερά των κόλπων του Πορτοχελίου, της Ερμιόνης και της ευρύτερης περιοχής και οι υποβρύχιες εξερευνήσεις θα σας μείνουν αξέχαστες. Ειδικότερα είναι ανεπτυγμένες οι καταδύσεις γνωριμίας, γνωστές και ως DSD (Discover Scuba Diving), όπου άτομα χωρίς βασική εκπαίδευση αυτοδύτη ή πιστοποίηση μπορούν – υπό την καθοδήγηση ενός εκπαιδευτή – να κάνουν την πρώτη τους γνωριμία μετον υποβρύχιο κόσμο. Θα απολάυσετε εξαιρετικές εικόνες κάτω από το νερό, που θα μείνουν ανεξίτηλες στν μνήμη σας, συμπεριλαμβανομένης και της βυθισμένης αρχαίας πόλης των Αλιέων, κολυμπώντας ανάμεσα στα ερείπια που βρίσκονται σε μικρό βάθος.

Ιππασία

θεραπευτικη/ αθλητικη

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία κοινωφελούς και κοινωνικού χαρακτήρα για την οποία αξίζει να ενημερωθείτε και να ευαισθητοποιηθείτε είναι η αθλητική / θεραπευτική ιππασία. Το ΚΕΘΙΑ Ιπποκράτης, με την παιδίατρο και εκπαιδεύτρια Καλλιρόη Καμιζή, προσφέρει θεραπεία και άθληση μέσω ιπποειδών σε άτομα με αναπηρία και γενικότερα σε ευπαθείς ομάδες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεραπευτική εκπαιδευτική ιππασία, ιπποθεραπεία, γυμνιππευτική, ιππική δεξιοτεχνία κ.α., οπότε θα συναντήσετε στον χώρο πόνι, γαϊδουράκια και θα μάθετε τους τρόπους που τα φιλικά αυτά ζώα συντελούν στη σωματική και ψυχική βελτίωση μικρών και μεγάλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ενταχθεί στο προπονητικό πρόγραμμα των Special Olympics Hellas για το άθλημα τησ Ιππασίας.

Πεζοπορία

κοιλαδα μονοπατι

Η Ερμιονίδα αποτελέι τον παράδεισο του περιπατητή, του αναρριχητή και οτυ φυσιολάτρη. Προσφέρει εξαιρετικές διαδρομές πεζοπορίας στο φαράγγι Καταφύκι (που διαρκεί περίπου μισή με μία ώρα), όπου θα εξερευνήσετε τις σπηλιές και θα χαθείτε στην πλούσια βλάστησή του, και στα Παπούλια, 2 χλμ. από τους Φούρνους. Θα φτάσετε μετά από 1 ώρα περίπου περπάτημα. Εξαιρετικό είναι στο Καταφύκι και το αναρριχητικό πεδίο για τους λάτρεις του είδους.

Περιήγηση στον Ελαιώνα

ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΕΣ ΕΛΙΕΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δέντρα με ηλικία ζωής που ξεπερνά τη χιλιετηρίδα, γνώρισαν Βυζαντινούς και Ενετούς και έζησαν την Επανάσταση του 1821. Οι υπεραιωνόβιες ελιές της Ερμιονίδας, με περίμετρο βάσης πάνω από 10 μ., συνθέτουν έναν ιστορικό ελαιώνα που γίνεται πόλος έλξης των επισκεπτών αλλά και αντικείμενο γνώσης της συμβολής της ελιάς στη ζωή της Αργολίδας. Βρίσκονται διάσπαρτες στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων, στο κάστρο Κρανιδίου Κοιλάδας και στους Φούρνους.

ιστορικό & Λαογραφικό μουσείο Ερμιόνης

χαρακτηριστικό σπίτι του 18ου αι. με κήπο

Δίπλα στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, σε ένα ιστορικό ερμιονίτικο σπίτι του 18ου αιώνα όπου το 1827 πραγματοποιήθηκε η Γ’ Εθνοσυνέλευση, στεγάζεται το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης. Στο ισόγειο φιλοξενεί το λαογραφικό τμήμα, με εκθέματα από την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική παράδοση της περιοχή, ενώ στον επάνω όροφο υπάρχει το ιστορικό τμήμα. Εδώ ξεχωρίζει η προτομή του Θ. Κολοκοτρώνη, προσωπογραφίες και φωτογραφίες των συμμετεχόντων στην Εθνοσυνέλευση, παράσημα- αριστεία πολέμου και κειμήλια των αγώνων της Ελλάδας ενάντια στους κατακτητές. Highlight, η βιβλιοθήκη του Μουσείου, με βιβλία λαϊκής τέχνης, νεότερης Ιστορίας, πλήρη σειρά των Απομνημονευμάτων του Αγώνα, καθώς και όλα τα δημοσιεύματα για την Ερμιονίδα.

Οργανωμένες Παραλίες

πολυσυχναστεσ & ερημικες

Η μεγαλύτερη αμμουδιά της περιοχής, είναι η παραλία Κουβέρτα σε έναν παραδεισένιο όρμο με καταγάλανα ήρεμα νερά, 8 χλμ. νότια της Ερμιόνης. Είναι ιδανική για καταδύσεις και ψαροντούφεκο. Στην παραλία Δάρδιζας θα συναντήσετε ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά, ενώ εάν ψάχνετε για ειδυλλιακό τοπίο, θα το βρείτε στην παραλία Πετροθάλασσα. Φυσικά, υπάρχουν και οι πιο μακρυνές, όπως η Χινίτσα, βραβευμένη με τη γαλάζια σημαία, η Βερβερόντα, με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και πευκόφυτη ακρογιαλιά (ενδείκνυται για τους λάτρεις του surfing) και τέλος, 1,5χλμ δυτικά από την Κοιλάδα, η Λεπίτσα με αμμουδιά πνιγμένη στο πράσινο και θάλασσα που με τα ζεστά και ρηχά της νερά ενδείκνυται ιδιαίτερα για οικογένειες με παιδιά.